Sevgili Öğrencilerimiz,

• 13-14 Eylül 2022 tarihinde yüksek lisans eğitimi almak için üniversitemize başvuru yapmış adaylar için internet üzerinden eş zamanlı olarak İngilizce Yeterlik Sınavı gerçekleştirilecektir.

• Bu sınav 3 oturumda yapılacaktır.
    • 13 Eylül 2022 Sabah Yazma ve Okuma
    • 13 Eylül 2022 Öğleden Sonra Dilin Kullanımı ve Dinleme
    • 14 Eylül 2022 Konuşma

• Detaylı sınav programı ve sınava girecek öğrenci listesi ve Zoom Meeting ID bilgisi 11 Eylül 2022 tarihinde bu duyuruya eklenecektir.

• Sınava girmeniz gerekiyorsa ve listede isminiz yoksa lütfen +90 312 233 10 40 numaralı telefon ile Hazırlık Eğitimi Birimi Sekreterliği ile iletişime geçiniz veya ufukakdemir@cankaya.edu.tr adresine e-posta atınız.
  • Adaylarla sınavdan önce Zoom üzerinden bilgilendirme toplantısı ve sınav provası yapılacaktır. Bu bilgilendirme toplantısı ve prova için Zoom Meeting ID bilgisi öğrencilerin sınav günü kullanacakları Meeting ID ile aynıdır. Bu bilgi yukarıdaki listelerde mevcuttur.
      • Bilgilendirme ve Sınav Provası: 12 Eylül 2022, 15:00.

• İngilizce Yeterlik Sınavının uygulanması aşağıda belirtildiği şekilde olacaktır.
    • Adım 1: Sınavın gözetmenliği Zoom üzerinden olacağından adaylar cep telefonlarından Zoom oturumuna giriş yaparlar.
      • Zoom oturumuna giriş yapmak için gerekli olan Meeting ID bu duyuruya liste eklendiğinde ilan edilecektir.
      • 13 Eylül 2022 günü olan oturumlarda adayların oturum başlamadan en az 30 dakika önce “Zoom” oturumuna katılmaları önemlidir.
      • 14 Eylül 2022 günü yapılacak olan konuşma sınavında öğrencilere 7 dakikalık zaman aralığı ayrılmıştır. Öğrenciler kendilerine ayrılan zaman aralığından en az 15 dakika önce “Zoom” oturumuna giriş yapmaları ve oturuma kabul edilmelerini beklemeleri gerekmektedir.
    • Adım 2: Gözetmen öğretim görevlisi sınav yoklamasını alır ve sınavda uyulacak kurallarla ilgili bilgilendirme yapar.
    • Adım 3: Sınav başlamadan 3 dakika önce aday Safe Exam Browser tarayıcısını çalıştırır ve https://enstituonline.cankaya.edu.tr/ adresine giriş yapar.
      • Bu adrese giriş yapabilmek için öğrencilerin kullanacağı kullanıcı adı ve şifre bilgileri aşağıda belirtildiği gibidir:
    • Adım 4: Öğrenciler sınav sorularını yanıtlar ve verilen sürenin bitiminden önce yanıtlarını sisteme gönderir.
    • Adım 5: Safe Exam Browser tarayıcısı kapatılır. Gözetmen öğretim görevlisinin bilgilendirmesi ile aday Zoom oturumundan çıkış yapar.

• Adaylarımızın, aşağıda belirtilmiş hususlarla ilgili dikkat etmelerini rica ediyoruz.
    • Sınav Safe Exam Browser tarayıcısı üzerinden gerçekleştirileceğinden öğrencilerin herhangi bir sorun yaşamamaları için en az iki gün öncesinden Safe Exam Browser tarayıcılarının sorunsuz çalıştığını kontrol etmeleri sınavlarının sorunsuz geçmesi açısından önemlidir.
    • Adaylar için sınavdan önce https://enstituonline.cankaya.edu.tr/ adresinde hem Safe Exam Browser tarayıcılarını denemeleri hem de sınava aşina olmaları içi örnek bir sınav yüklenecektir. Öğrenciler bu adres üzerinden giriş yapıp örnek sınavı çözebilirler.
    • Öğrenciler sınavın olacağı tüm oturumlara kendileri için belirlenmiş olan Zoom Meeting ID ile giriş yapacaklardır.
    • Öğrencilerin Zoom oturumunda görünen isimlerini kendi adları ve soyadları şeklinde belirtmeleri beklenmektedir. Bununla ilgili olabilecek karışıklıklardan öğrencinin kendisi sorumludur.
    • Öğrencilerin dinleme bölümündeki “Ders Anlatımıkısmında:
      • Öğrencilerin not alabilmeleri için yanlarında kurşun kalem ve boş bir dosya kağıdı bulundurmaları gerekmektedir;
      • dinleme parçasını dinlemeden ve not almadan soruların olduğu sayfaya geçen öğrencilerin bir önceki sayfaya geri dönmeleri mümkün değildir.
    • Sınav kendi içinde küçük bölümlere ayırılmıştır. Her bir bölümün başlangıç ve bitiş saatleri ayrıca belirlenmiştir. Her bir bölüm için belirlenmiş süre bitmeden önce yanıtlarınızı kaydetmiş ve sisteme yüklemiş olmanız gerekmektedir. Ayrıca bir bölümü bitirseniz bile diğer bölüm için belirlenmiş zaman gelmeden o bölüme başlayamazsınız.

Sınavda başarılar dileriz.